(H)eerlijk vlees rechtstreeks van de boer

Van koeien die een goed leven hebben gehad

Goed leven

 De Koeien van Sinnige hebben een goed leven gehad. Dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben alles zo ingericht dat we maximale dierenwelzijn kunnen aanbieden aan de melkkoeien. Zodra de weersomstandigheden goed zijn kunnen de koeien zelf bepalen of ze buiten in het grasland gaan weiden, of in de geventileerde stal de zon vermijden. De koeien kunnen hun gehele dagindeling zelf bepalen, zodra ze gemolken willen worden lopen ze vanzelf naar de melkrobot. 

 

Lokaal vlees aan huis

 Wanneer een koe het melkveebedrijf niet meer van melk kan voorzien wordt het vlees verwerkt door de lokale slager. De koe wordt door onszelf weg gebracht.  We zijn gestart met verkoop van vlees van eigen koeien omdat meer mensen oren bleken te hebben naar lokaal vlees. Het is toch eigenlijk zonde om je vlees in een winkel te halen terwijl onze goede gezonde koeien met kwalitatief vlees zo de industrie in gaan? We hebben geen winkel aan huis, je kunt het online www.dekoeienvansinnige.nl/webshop of telefonisch bestellen en op het afgesproken tijdstip ophalen. Of als je in de buurt woont kun je het laten bezorgen. 

 

Vacuüm verpakt

Het vlees is diepgevroren en vacuüm verpakt per porties van 2 tot 4 personen. Van biefstuk tot hamburgers, lappen, droge worst en veel meer. Dit heeft vele voordelen: het is erg lang houdbaar, neemt weinig ruimte in en als je het ontdooit kun je het nog tot 2 weken in de koelkast bewaren. Dit komt het vlees ook nog eens ten goede omdat het narijpt in de verpakking. 

 

Rechstreeks van de boer

 We streven en naar zoveel mogelijk van de koe te gebruiken, ook de botten. Daar maken we weer bouillon van die we serveren tijdens de lunch. De burgers zijn niet meer weg te denken uit het assortiment. Wie alvast een voorproefje wil kan terecht bij lunchroom Trambaan8 in Oosterwolde. Daar verkopen we onze eigen hamburger: De Ooststellingwerver. 

 

Informatie

 Kijk in onze webwinkel voor alle producten.

Voor recepten ga je naar de receptenpagina.

Wist je dat er veel te leren is over vlees? Met het juiste bereidingsproces en de juiste aandachtspunten kun je het vlees optimaal tot zijn recht laten komen. 

Heb je vragen? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen of bel gerust: 06-27455260.

 

Wist je dat… ?

  • Ossenhaas is het malste deel van het rund maar niet per se het smakelijkste deel van het rund.
  • Malsheid van vlees wordt met name bepaald door arbeid en lengte van de spier. Hoe korter de spieren, hoe malser het vlees.
  • Hoe minder arbeid de spier verzet heeft, des te malser het vlees en korter de bereiding (haas, lende). Spieren die veel werk verrichten (bil, ribben) moeten lang en op lage temperatuur garen. Dit is wel het meest smaakvolle stuk van de koe.
  • Het vetrandje maakt het vlees smaakrijker. En het zorgt er ook voor dat het vlees tijdens de verhitting minder snel uitdroogt. Vet maakt vlees smeuïg.

Lonneke van Leeuwen

“Heerlijk rundvlees, goed verpakt”

Kim Polman

“Wat een heerlijke hamburgers!”

Marco Jak

“Dankzij het heerlijke smaakvolle vlees van de familie Sinnige een zeer geslaagde Kerst gehad!!! Wij gaan veel vaker vlees bestellen.”

Dichtbij de koe

Geniet van de rust en de prachtige omgeving. Maak kennis met het échte boerenleven.

× Kan ik u ergens mee helpen?