fbpx

Ma 1 juni Pinkster wandeling

Begin je Tweede Pinksterdag met een uitgebreide wandeling door het Drents-Friese Wold. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door het Nationale Park tijdens een rustige struintocht van vier uur. Samen wandel je zo ongeveer 15 kilometer. Halverwege is er koffie/thee bij eethuis Aekingerzand.

Wo 3 juni  – Zo 9 augustus Theater Het pauperparadijs

Theatherspektakel het Pauperparadijs in Veenhuizen vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

Vr 5 juni Wandelexcursie in de Schaopedobbe

Ben jij wel in voor een lekkere wandeling over de heide? Kom dan mee op excursie door het prachtige natuurgebied de Schaopedobbe. Naast heide vind je hier ook vennen, stukjes zandverstuiving en groepjes bomen. Als die bomen toch konden spreken, dan zouden ze vele verhalen vertellen. Aangezien wij ze helaas niet kunnen verstaan vertelt onze enthousiaste natuurgids je graag meer over dit bijzondere gebied.

Vr 5 juni Volle maan wandeling Drents Friese Wold

De volle maan heeft iets magisch: het stille witte schijnsel zet alles letterlijk in een ander licht. Ervaar dit tussen de zandduinen van het uitgestrekte Aekingerzand samen met de gids van Staatsbosbeheer. Een ervaring om nooit te vergeten. Incl. koffie/thee.

Za 13 juni Woldsafari met de boswachter

Ga samen met de boswachter op ontdekkingstocht door de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Na afloop houdt de boswachter een spreekuur onder het genot van koffie/thee

Za 13 juni OERwandeling Diever

Een archeologische wandeling o.l.v. een gids, langs o.a. hunebed, steenkist en grafheuvels.

Za20 juni OERwandeling Diever

Een archeologische wandeling o.l.v. een gids, langs o.a. hunebed, steenkist en grafheuvels.

Za 20 juni Het verhaal bij het hunebed Dieber

Een archeologische wandeling o.l.v. een gids, langs o.a. hunebed, steenkist en grafheuvels.

Za 20 juni Midzomernacht wandeling Aekingerzand

Ontdek het Aekingerzand tijdens een avondwandeling op de langste dag van het jaar. Samen met de gids struin je over het open stuifzandgebied. Laat je meevoeren en verwonder je over het avondlicht op de zandvlakte en de schemering die op zich laat wachten. Maar bovenal, geniet van de ruimte en stilte om je heen.

Zondag 21 juni Wildernisdag Drents Friese Wold

Rond het Buitencentrum staat het bol van de activiteiten in de wilde natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je kunt bijvoorbeeld een schuilplek bouwen, vuur maken, hout bewerken en eetbare planten herkennen.

Zo 21 juni Midzomernacht wandeling door de natuur bij Elsloo

On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied vlakbij Elsloo met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Tijdens deze midzomernachtwandeling genieten we volop van dit prachtige natuurgebied terwijl de volle maan de omgeving verlicht.

Zondag 28 juni Landschaps fietstocht Drents Friese Wold

Fiets met de gids van Staatsbosbeheer door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Leer over de geschiedenis van het landschap, hoe de mens in de loop der eeuwen steeds weer in de natuur ingreep en nieuwe natuur liet ontstaan. Kijk en luister hoe nu in Oude Willem landbouwgrond wordt teruggegeven aan de natuur en zie in het Aekingerbroek waar dat toe kan leiden. Langzaam ontstaat weer een nieuwe wildernis met heel veel variatie in planten- en dierensoorten.

Za 4 juli OERwandeling Diever 

Een archeologische wandeling o.l.v. een gids, langs o.a. hunebed, steenkist en grafheuvels.

Za 4 juli Volle maan wandeling Drents Friese Wold

De volle maan heeft iets magisch: het stille witte schijnsel zet alles letterlijk in een ander licht. Ervaar dit tussen de zandduinen van het uitgestrekte Aekingerzand samen met de gids van Staatsbosbeheer. Een ervaring om nooit te vergeten. Incl. koffie/thee.

Za 4 juli Vollemaansrit Elsloo 

Met volle maan door het Drents-Friese Wold. Met maximaal 10 ruiters een weg door de nachtelijke natuur. De nacht geeft een serene rust bij ruiter, maar zeker ook bij het paard. Bang zijn om te verdwalen hoeft zeker niet, de gids weet de weg op z’n duimpje. Ook doet hij onderweg de hekjes open. 

Vr 10 juli – zo 9 augustus Open Stal kunstroute

Gedurende 4 weken in juli en augstus is de Open Stal een Kunstroute in Oldeberkoop. De route is dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 18.00 uur. Op ruim 20 verschillende binnen- en buitenlocaties in het dorp is werk te zien van verschillende kunstenaars. Het werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, textiele vormen, glas in lood, grote en kleine objecten, keramiek, multimediaprojecten etc. 

Di 4 augustus – vr 7 augustus Fietsvierdaagse Appelscha

De eerste dag gaat de route richting de Tjongervallei. De tweede dag kan iedereen genieten van de Zenderzicht route. Het is Fochteloërveen is op de derde dag te bewonderen. Op de vierde en tevens laatste dag wordt het Drents-Friese wold aangedaan. Elke dag van de vierdaagse is er gezellige livemuziek in het Racket & Health Centre en op de laatste dag zal de trekking van de verloting plaatsvinden.

Verwacht in september: Autumn Desert trail

Eens per jaar genieten van de Kale Duinen te paard! De Autumn Desert Trail heeft tot doel om Staatsbosbeheer te helpen met het beheer van het gebied. Als iedereen op de zandpaden blijft rijden, dan wordt die doelstelling niet gehaald! Maak dus gebruik van het feit dat je 1 keer per jaar níet op de zandpaden hoeft te rijden, maar ontdek hoe mooi het Drents-Friese Wold is buiten de paden!

Zo 6 september Paard & Erfgoed

Een evenement met een uniek decor met ruim 6000 bezoekers jaarlijks. De kramen van de plattelandsmarkt, oude trekkers, woonwagens, oude ambachten zorgen voor een feestelijke dag voor iedereen die van buitenleven houdt. In de grote showbak en de piste zijn spectaculaire paardenshows om van te genieten. Hondenliefhebbers komen zeker ook aan hun trekken.

Zaterdag 12 september 2020 Appelstap voor het goede doel

Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht maar een unieke belevenis. Start in de namiddag in het licht en eindig in de schemer. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving

Di 8 september – vr 11 september Paarden4daagse Zorgvlied

Het op één na grootste paarden spektakel van Nederland voor ruiters én menners!  Op donderdag de gezellige barbecue bij manege de Ludanchelo Hoeve en een gezellig feestavond. Reserveer op tijd!

Dichtbij de koe

Geniet van de rust en de prachtige omgeving. Maak kennis met het échte boerenleven.

× Kan ik u ergens mee helpen?