Ossenhaas 220 gram

12.10

Ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund. Een hele ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo. Doorgaans zit er weinig vet aan de pier. Het vlees zal snel doorgaren en droog worden bij een verkeerde bereiding. Mals en mager spiervlees heeft een korte bereidingstijd, afhankelijk van de mate van gaarheid duurt het bakken van een biefstukje tussen de 2 en 5 minuten.

De ideale biefstuk, zo bak je ‘m

Belangrijke aandachtspunten vleesbereiding

Out of stock

Email when stock available

Doorgaan met winkelen
Category:

Description

De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund. Ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden. In Nederland is de ossenhaas het meest favoriete stuk vlees, vanwege zijn malsheid en omdat het vlees mager is.

Additional information

Gewichten

225 gram, 250 gram, 275 gram, 300 gram, 325 gram

× Kan ik u ergens mee helpen?